Docent

Kundalini Yoga Teacher 

Mijn naam is Linda Donkers (1962) en ik ben sinds 2013 actief met Kundalini Yoga. Ik ben in contact gekomen met Kundalini Yoga tijdens een burn-out. De eerste les die ik volgde voelde als thuiskomen en ik besloot na een jaar om de docenten opleiding te volgen.

Deze Yoga heeft mij diepgaand veranderd en veel inzichten gegeven. Zo herken ik bijvoorbeeld heel snel oude gedragspatronen die me niet meer dienen en deze kan ik vervolgens ook laten gaan. Ik voel me fysiek en mentaal sterker en veerkrachtiger.
Door het geven van lessen wil ik graag anderen de kans geven om:

  • beter in contact te komen met hun eigen gevoel
  • de drukte van het dagelijks leven los te kunnen laten
  • te werken aan een gezond en sterk lichaam met een flexibele geest
  • de vreugde te ervaren die hoort bij een Kundalini Yoga les

Yoga en de Gong/ Gongtherapie

In 2015 heb ik gong-trainingen gevolgd bij gong-meester Mark Swan en gongtherapie-training bij Mehtab Benton. De gong wordt al honderden jaren gebruikt in de beoefening van yoga en meditatie en meer recent in Kundalini Yoga, om de therapeutische transformatie van het effect van yoga te versnellen. Het effect van de gong wordt dus meermaals vermenigvuldigd in combinatie van yoga-technieken zoals asanas (posities), pranayama (ademhaling), mantra (heilige geluiden) en meditatie (met relaxatie). Zoals Yogi Bhajan zei: ” De gong is geen muziekinstrument; de gong is God!”

De therapeutische sessies worden op maat gemaakt en kan een fysieke, emotionele en spirituele transformatie teweeg brengen.

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s